Onze werkwijze

Na  aanmelding nemen wij binnen 48 uur contact met de cliënt op voor een intake.  Dit gebeurt in de vorm van een kantoorgesprek in geval van budgetbeheer en in geval van beschermingsbewind bij de cliënt thuis of in de instelling waar de cliënt verblijft. Voorafgaand aan deze persoonlijke afspraak, informeren wij de cliënt en zijn of haar begeleider over de documenten die nodig zijn voor de aanvraag van het bewind. Vanzelfsprekend zetten wij nauwgezet voor de cliënt op papier welke papieren hij of zij allemaal paraat moet hebben voor het intakegesprek.

 

Door de cliënt te bezoeken in zijn of haar thuissituatie, krijgen wij een goed beeld van de persoonlijke situatie. Ook de rol van de begeleider is hierin essentieel. Vanuit zijn of haar professie en ondersteuning krijgen we een compleet beeld van de persoonlijke- en financiële situatie van de cliënt. Tijdens het intakegesprek leggen we rustig en duidelijk aan de cliënt uit wat budgetbeheer en/of beschermingsbewind precies inhoudt. Vervolgens maken we ter plekke alle formulieren gereed voor opstarten van budgetbeheer en/of beschermingsbewind. In dat laatste geval volgt er een uitnodiging voor de zitting op de rechtbank.

 

Na ontvangst van de beschikking van de rechtbank, starten wij het dossier op. Wij schrijven de ontvangers van uw vaste lasten en inkomstenverstrekkers aan over het bewind. Na ontvangst van het eerste inkomen start het bewind. Vanzelfsprekend nemen wij op dat moment meteen contact met de cliënt op en wordt het eerste wekelijkse leefgeld overgemaakt. Tijdens het bewind kan de cliënt 24 uur per dag meekijken op de beheerrekening.

 

Findien Algemene Voorwaarden 2016
PDF – 94.1 KB 146 downloads